Bregovita Hrvatska

Polaznici vinske radionice Kratko putovanje kroz Bregovitu Hrvatsku upoznati će se s obilježjima vinske regije Središnje bregovite Hrvatske te će moći kušati vina Bregovite Hrvatske. Na radionici će biti predstavljene vinarije i vina koja će sudjelovati na BregFestu - festivalu vina Bregovite Hrvatske koji će se održati 14. i 15. lipnja na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Vinsku radionicu Kratko putovanje kroz Bregovitu Hrvatsku održati će Darko Pernjak, sommelier i vlasnik vinoteke. Organizatori radionice su  Bregovita Hrvatska, Turistička zajednica Grada Koprivnice i HGK - Županijska komora Koprivnica.

Radionica je besplatna za sve zainteresirane uz obaveznu prijavu.

PRIJAVA

Na BregFestu u Koprivnici očekujemo 15-ak vinara i više od 60 vinskih etiketa. Na festivalu uz vina Bregovite Hrvatske biti će ponuda  ugostitelja s hranom (street food )  te će posjetitelje zabavljati DJ.

Sudjelovanje za članove Bregovite Hrvatske je besplatno, a svi vinari koji nisu članovi Udruge plaćaju kotizaciju u iznosu od 150,00 eura.

Organizatori festivala su Bregovita Hrvatska i Turistička zajednica Grada Koprivnice.

BregFest Koprivnica - prijavnica i opci uvjeti izlaganjaPreuzmi

Eco wine fest je međunarodni festival ekoloških vina koji će se u petak i subotu 7. i 8. lipnja 2024. godine održati u Bedenici, pitoresknoj općini u vinorodnom kraju 40-tak kilometara sjeveroistočno od Zagreba.

Prijaviti se mogu ekološka i biodinamička vina s važećim ekološkim certifikatom ili pokrenutim postupkom za dobivanje certifikata. Na EWF-u će sudjelovati više od 20 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

EWF organiziraju Udruga vinara i vinogradara Bedenica i Bregovita Hrvatska s ciljem okupljanja hrvatskih i stranih vinara koji posjeduju ekološki certifikat i trude se proizvoditi vina u suradnji s prirodom.

https://www.ewf.hr

EWF LETAKPreuzmi
EWF Prijava IzlagačaPreuzmi
EWF Prijava uzorakaPreuzmi

Regionalna organizacija vinara i vinogradara Bregovita Hrvatska organizira En Primeur Bregovite Hrvatske koji će se održati u Zagrebu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, dana 14. ožujka 2024. od 13 do 19 sati s ciljem predstavljanja mladih vina prošlogodišnje berbe i vina starijih godišta koja će tek izaći na tržište kako bi se stručna javnost i poslovni partneri upoznali s njihovim potencijalom. Želja nam je na početku godine predstaviti bogatstvo vinskih sorti i vina Bregovite Hrvatske  koja ove godine stižu na tržište.

Na En Premieru Bregovite Hrvatske može nastupiti samo vinarija iz vinske regije Središnje bregovite Hrvatske. 

Kotizacija za članove Bregovite Hrvatske iznosi 100 eura.

Molim sve zainteresirane vinarije za sudjelovanje na našem prvom En Primeuru da popune prijavu za izlaganje koja se nalazi u prilogu do 4. ožujka 2024.

Zbog ograničenog broja izlagača prijave će se zaprimati do popunjavanja izlagačkog prostora.

Prijava za izlagače En PrimeurPreuzmi

Poštovani vinari,

nastavljamo s organizacijom edukacija u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Centrom za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo. Predstavnici Agencije će sukladno Pravilniku o vinarstvu (NN 81/22) održati stručnu obuku o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja o stavljanju proizvoda na tržište (Zakon o vinu, članak 56. stavak 2. i članak 63. stavak 2).

Na temelju završene obuke, polaznicima će biti izdana ovlaštenja za uzimanje uzoraka u postupku izdavanja Rješenja. Osim navedenoga, sudionici će biti ukratko upoznati s novostima vezanim uz označavanje vina na tržištu.

Edukacije će se održati kako slijedi:

Tijekom siječnja edukacija će se organizirati i u Zaboku. Točan termin i lokaciju ću Vam naknadno javiti.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovim edukacijama kako bi stekli potrebna ovlaštenja i bili informirani o nadolazećim izmjenama u postupku stavljanja proizvoda na tržište te označavanju istih na tržištu.

Molim Vas da popunite obrazac u prilogu i dostavite na e-mail: info@bregovitahrvatska.hr. Ukoliko e-mailove otvarate na mobitelu i niste u mogućnosti popuniti obrazac, molim Vas da mi samo na e-mail potvrdite dolazak. Obrazac ćete onda popuniti tijekom edukacije jer traženi podaci su potrebni za izdavanje uvjerenja.

Prijavnica za edukaciju HAPIH-1Preuzmi prijavnicu

Poštovani vinari,

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Centar za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo, najavljuje niz edukacija usklađenih s izmjenom zakonske regulative. Predstavnici Agencije će sukladno Pravilniku o vinarstvu (NN 81/22) održati stručnu obuku o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja o stavljanju proizvoda na tržište (Zakon o vinu, članak 56. stavak 2. i članak 63. stavak 2).

Na temelju završene obuke, polaznicima će biti izdana ovlaštenja za uzimanje uzoraka u postupku izdavanja Rješenja. Osim navedenoga, sudionici će biti ukratko upoznati s novostima vezanim uz označavanje vina na tržištu.

Edukacije će se održati kako slijedi:

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovim edukacijama kako bi stekli potrebna ovlaštenja i bili informirani o nadolazećim izmjenama u postupku stavljanja proizvoda na tržište te označavanju istih na tržištu.

Molim Vas da popunite prijavnicu u prilogu i dostavite na e-mail: info@bregovitahrvatska.hr

S poštovanjem,

Predsjednik
Udruge Bregovita Hrvatska
Miroslav Polovanec

Prijava-za-osposobljavanje-za-uzimanje-uzoraka-vina-i-vocnog-vinaPREUZMI PRIJAVNICU

U Zagrebu se održava 2. Festival vina Bregovite Hrvatske, vinske regije koja uključuje vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Plešivice, Pokuplja i Moslavine. Na festivalu će se predstaviti 60 vinarija s više od 300 vina, od kojih je dio nagrađen na prestižnom ocjenjivanju Decanter 2023. u Londonu.

Uz vinarije predstavit će se nekoliko agroturizama s ponudom tradicionalne hrane. Ponudu festivala upotpunit će izložba naziva Od bobice do kupice, 3 vinske radionice te pop-up prodavaonica vina Bregovite Hrvatske. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Vidimo se u petak 20. listopada od 15 – 21 sat na BregFestu u ugodnoj atmosferi galerije LAUBA!

Pozivamo Vas na press konferenciju i kušanje nagrađenih vina Bregovite Hrvatske na jubilarnom 20. Decanter World Awards koja će se održati u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23a, 29. lipnja (četvrtak) u 18 sati

Program:

Druženje uz nagrađena vina Bregovite Hrvatske na terasi Laube.

Radujemo se Vašem dolasku te Vas molimo da zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak potvrdite na e-mail: info@bregovitahrvatska.hr

U ovom drugom izdanju okupljamo se u Bolfan Vinskom vrhu s ciljem da uživamo u izvrsnim vinima naših zagorskih vinara, isprobavamo i kušamo vina s posebno osmišljenom gastro ponudom i to sve s prekrasnim pogledom na zagorske brege.

Svoja vina predstavlja 15 renomiranih zagorskih vinara – Vuglec breg, Vinarija Petrač, Vinarija Sever, Vinarija Bodren, Vina Zdolc, Prekratić Vino, Vina Petrišić, Vinarija Grozaj, Vinarija Kota, Vinarija Micak, Kupilek, Vina Petrovečki , Bolfan Vinski Vrh, Vinarija Kopjar, Trgocentar i naravno naši domaćini, Bolfan Vinski Vrh.
Bit će to popodne s raznim iznenađenjima, a za potpuno sljubljivanje i uživanje pobrinut će se DJ i naš sponzor Jamnica.

Budi i ti dio ove nove priče koja će putovati po Zagorju i upoznati te s vinarijama Zagorja kroz sva osjetila.
Vina i zagorski bregi tu su da bi se u njima uživalo. Spojite jedno s drugim, ugodno s korisnim, ukusno s predivnim, vina s ugledom i vinograde s pogledom te pronađite idealnu mjeru za uživanje u Hrvatskom zagorju.

Gdje: Bolfan Vinski Vrh
Datum: 17.06.2023.
Vrijeme: 17.00 do 23.00 sata
Cijena: 30 € po osobi – kušanje vina i gastro ponuda uključeni u cijenu (kotizacija za čašu 10 €)
Rezervacije: bolfan@bolfanvinskivrh.hr
+385 98 903 7312

Požurite jer je broj osoba ograničen!
vinogradispogledom.visitzagorje.hr

Poznata eno-gastronomska manifestacija Urbanovo, započela je proteklog vikenda Festivalom pušipela koji je opravdao sva očekivanja. Festivalom je tijekom vikenda prošlo mnoštvo posjetitelja koji su uživali u sjajnoj atmosferi i izvrsnim vinima.

Pred nama je još jedan bogati vinski vikend – vikend Otvorenih podruma 19. i 20. svibnja. Prava je to prilika za još jedan hedonistički posjet Međimurskoj vinskoj cesti i prepuštanju užicima iz ponude međimurskih vinarskih obitelji.

Osim što će vas vinari zadiviti svojim vinima, oduševit će vas i predivna netaknuta priroda i predivan pogled na ono što je ukras gornjeg Međimurja, a to su bogati, pitomi i zeleni brežuljci na čijim se padinama uzgajaju najbolja vina u regiji. Uz vina, očekuje vas i bogata gastronomska ponuda, a za dobru zabavu pobrinut će se DJ-i, tamburaši i zabavljači.

Vrata svojih podruma ove godine otvaraju sljedeće vinarije:

Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Hažić, Horvat, Kerman, Kocijan, Kojter, Kossi, Kunčić, Medenjak, Munđarov Breg, Novak, Podrum Štrigova, Preiner, Štampar.

Detaljni program Otvorenih podruma možete pronaći na www.urbanovo.hr

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram