Bregovita Hrvatska

Proizvodi mošt i/ili vino, Obavlja djelatnost punjenja, Proizvodi vinsko grožđe, Koristi vinograd

Bavljenje poljoprivredom u obitelji Bužić ima dugu tradiciju. Stoga nije čudno što danas u toj obitelji žive čak četiri agronoma. Uz supružnike Gordana i Dragicu, agronomiju su diplomirali i njihovi sinovi Marko te Denis.
Glavne djelatnosti su nam ratarstvo i proizvodnja vina. Osim što žitarice sijemo za vlastite potrebe, poljoprivredne poslove svojom mehanizacijom iz usluge obavljamo i drugim ratarima. Što se, pak, vinarstva tiče, želja nam je proširiti postojeći vinograd, uvesti još neke novitete te započeti bavljenje seoskim turizmom, vjerujući da će prekrasna priroda Prigorja, privuči goste u ovaj kraj.

U našim vinima, od kojih izdvajamo Zaksten, Graševinu te Sivi i Bijeli pinot za sada možete uživati u ugostiteljskim objektima na križevačkom području

Iskrena i prirodna vina bazirana na ekološkom vinogradarstvu i minimalističkom pristupu u podrumu.

Vinarija Litterarii i naši vinogradi smješteni su u zelinskom Prigorju, na južnim padinama Medvednice. Posjetite nas i već će vas i sam krajolik nagraditi… a tek vina! U podrumu kurije Nespeš od 1794. godine proizvodi se vino koje se ovdje čuvalo čak i kad je kurija prenamijenjena u osnovnu školu (lat. ludus litterarius)

Vinogradi Petrovečki smješteni su u samom srcu Hrvatskog zagorja, na brežuljku u Mirkovcu, nadomak Svetog Križa Začretja. Vinogradi se nalaze na 260 m nadmorske visine i usmjereni su na zapad - jugozapad, a pogled seže na sve 4 strane Hrvatskog zagorja. Zbog povoljna položaja grožđe dobiva visok postotak šećera, što utječe na dobivanje kvalitetnih vina.

“Vina Petrovečki” proizvode kvalitetna i vrhunska vina te domaće voćne rakije i likere. U tijeku je rekonstrukcija nasada autohtonim zagorskim sortama Starohrvatska belina i Svetokriška belina. Cilj nam je kroz nekoliko godina ponuditi autohtone sorte Hrvatskog zagorja te neponovljivi doživljaj u kušaoni vina na bregu Petrovečki.

Filozofija obiteljskog OPG-a Stjepan Čergar sadržana je u zajedništvu koje se čuva kroz generacije. Radeći na zajedničkom cilju s puno truda i ozbiljnosti, te u nastojanju da se pomiču granice i osvajaju novi horizonti u vinskom svijetu, na prvo mjesto stavljamo kvalitetu za koju jamčimo našim obiteljskim imenom.

Čineći tako iz generacije u generaciju stvaramo vina u kojima njegujemo izričaj i karakter vinskih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.

U vlasništvu obitelji Čergar nalaze se 4 vinograda raspostranjena po prigorskom selu Moravču na oko 2 hektara. Selo Moravče se nalazi na istocnom djelu grada Zagreba. Vinogorje pripada u vinarsku podregiju Prigorje-Bilogora.

Naše se gospodarstvo može pohvaliti stoljetnom tradicijom u proizvodnji i njezi kvalitetnih vina. U ugodnom ozračju stopljeno s prirodom koja ga okružuje daje potpun ugođaj užitka u dobrim vinima. Goste primamo uz najavu. Maksimalan broj gostiju je 45.

Brojne nagrade čine nas prepoznatljivima u zelinskom kraju bogatom vinogradima i prirodnim ljepotama. Naš glavni adut je ujedno i naše najpoznatije vino Bijeli Pinot obitelji Jarec-Kure.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram