Bregovita Hrvatska

Bolfan vinski vrh

Bolfan vinski vrh

Bolfan vinski vrh

Gornjaki 56, 49283, Hrašćina, Hrvatska
385 (0)95 1515 000
https://www.bolfanvinskivrh.hr/bolfan@bolfanvinskivrh.hr
Bolfan vinski vrh
Restoran
RESTORAN
Kamp
KUŠAONA
Smještaj
SMJEŠTAJ

BOLFAN VINSKI VRH, ako i nije  najveća vinarija u okolici Zagreba , a ono je s najljepšim pogledima na sve 4 strane svijeta. Okružena je sa 4 najviša vrha Središnje Hrvatske: Ivančica, Medvednica, Kalnik, Strahinjčica.

Podrumi i Vinska klijet nalaze se na samom vrhu, na 350 m nadmorske visine. Kroz naše vinograde  konstantno struji lahor  s Ivančice i Strahinjčice čineći zdrave uvjete za Eko uzgoj vinove loze. Po mnogočemu je posebna.  

Još od 2009 godine posjedujemo i uzgajamo vinovu  lozu s EKO certifikatom.

I mnogo više od toga, shvaćamo i nastojimo drugačijim očima gledati na uzgoj vinograda i svih poljoprivrednih proizvoda , očima našeg stvoritelja Oca koji je stvorio prirodu i sve što je u njoj. Na vinariji i oko vinarije uzgaja se vinova loza od najstarijih vremena, još od Rimskog doba. To je vinorodni okoliš sa stotinama lijepih vinskih klijeti koje su dio duha ovoga kraja.

Dostići vrhunac u vinu, potpuno prirodnom vinu, cilj je do kojega želimo doći uz primjenu 100% prirodnog načina uzgoja vinove loze i potom prerade mošta u vino. Eko vino s izraženom svježinom, različitim mineralnim i voćnim prirodnim aromama, cvjetnim sortnim mirisima, za ljude koji traže više, koji znaju prepoznavati razliku.

Prirodan način proizvodnje vina je intimni odnos prirode i njenih zakonitosti i naše metodičke, rekao bih duhovne pažnje - bliski suodnos sa samom lozom (trsom), grozdom, vinom, osjetilima vida, dodira, mirisa i okusa. Cilj je suprotan onom u klasičnom vinogradarstvu sa pesticidima, umjetnim gnojivom  i podrumskim manipulacijama oko industrijskih kvasaca, poboljšivača ukusa i aroma, težnjom za količinom i zaradom.

Ovdje je cilj iskrenost, kvaliteta  i prirodnost. Na BOLFAN VINSKOM VRHU zaista je do vrhunca primijenjen izraz TERROIR. Koji označava jedinstvenost svakog vinskog imanja, od čovjeka do samog imanja. Pravilnom prirodnom njegom tla uz upotrebu prirodnog kompostiranog  stajskog gnojiva, od životinja koje su isto tako njegovane u prirodi i slobodi, moguće je podići kvalitetu i plodnost tla. Na taj način tlo prehranjuje i drži lozu u snazi i otpornosti prema lošim klimatskim uvjetima i nametnicima.

Okusi BOLFAN vina izazovi su za proizvodnju grožđa, a koje mora sazrijeti i doći  do zdravih i optimalnih uvjeta u berbi. To nam omogućuje tlo i klima, vjetar  i visokokvalitetne pozicije, vjetar s Ivančice, na kojima se nalaze vinogradi i sami radnici s iskustvom koje se proteže stoljećima unazad.

BOLFAN okusi kreću se od laganih, svježih vina linije BOLFAN, do velikih vina linije BOLFAN PRIMUS…..

Vina u našoj ponudi

Sauvignon blanc 2019 Bolfan vinski vrh
Sauvignon blanc 2019
EKO vino – na okus herbalna nota dopunjena mirisom zelenog bilja i izraženom mineralnošću.
OTVORI
Rajnski rizling 2020 Bolfan vinski vrh
Rajnski rizling 2020
Kvalitetno suho vino sa zaštićenom oznakom izvornosti – zapadna kontinentalna Hrvatska. Svježe vino cvjetnih mirisa kamilice, s aromom zrele breskve i kruške.
OTVORI
Pinot crni 2019 Bolfan vinski vrh
Pinot crni 2019
EKO vino s zaštićenom oznakom izvornosti Zagorje – Međimurje. EKO vino, u mirisu prevladava bobičasto voće, trešnja, crni ribiz. Odležavanje u velikim drvenim bačvama od 3000L.
OTVORI
Riesling Primus 2015 Bolfan vinski vrh
Riesling Primus 2015
Vino zlatnožute boje s mirisima prezrelog voća i orašastih plodova, te livadnog cvijeća. Istaknute mineralnosti kao odraz terroira. Fermentacija na vlastitim kvascima.
OTVORI
Pinot crni Primus 2017 Bolfan vinski vrh
Pinot crni Primus 2017
Vrhunsko EKO vino rubinsko crvene boje. Prirodna fermentacija i dozrijevanje u hrastu sa diskretnim tonovima crvenog bobičastog voća.
OTVORI
CENTURION silver pjenušac Bolfan vinski vrh
CENTURION silver pjenušac
Pjenušavo vino dobiveno od pomno biranih sorti sa najboljih položaja vinograda, proizvedeno tradicionalnom metodom vrenja u boci. U mirisu dominiraju cvjetno tonovi bagrema sa notom prepečenih lješnjaka.
OTVORI

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram