Bregovita Hrvatska

Cmrečnjak

Cmrečnjak

Cmrečnjak

Sveti Urban 273, 40312, Štrigova, Hrvatska
040 830 103
https://cmrecnjak.hr/info@cmrecnjak.hr
Cmrečnjak
Kamp
KUŠAONA

Vinarija Cmrečnjak danas je moderna vinarija koja raspolaže suvremenom tehnologijom za obradu grožđa i vina zahvaljujući kojoj na tržište stavljamo 17 vrsta vrhunskih vina. Vinariju je pokrenuo i osnovao Rajko Cmrečnjak koji je upornošću, radom i trudom od nekoliko trseva stvorio imperij. U rad Vinarije uključena je cijela obitelj Cmrečnjak, a Rajkov sin odnosno nasljednik Marko, spretno korača očevim stopama, stvara i njeguje vina koja se nalaze na svjetskim vinskim kartama i redovito i s lakoćom osvajaju nagrade i medalje na kojem se god natjecanju pojavila.

Vina u našoj ponudi

Pušipel classic Cmrečnjak
Pušipel classic
Pušipel je sinonim za kvalitetu i prepoznatljivost te vodeća sorta međimurskog vinogorja. Pušipel je sorta koja kasno dozrijeva, ali je poznata po obilatom rodu. Od pušipela se proizvode dva osnovna stila vina. PUŠIPEL CLASSIC je lagano, svježe i pitko vino sa umjerenim alkoholima i kiselinama koje karakteriziraju herbalne i citrusne arome, mineralni tonovi te zlatno žuta boja sa zelenkastim odsjajem i PUŠIPEL PRESTIGE, predikatno vino punog skladnog tijela i jantarne boje. Prestige u izraženim tercijarnim aromama donosi mirise meda, vanilije, začina i plemenite plijesni.
Sauvignon Cmrečnjak
Sauvignon
Sauvignon je vino podrijetlom iz jugozapadne Francuske i izrazito je cijenjen u međimurskom vinogorju. Vrlo je zahtjevna sorta kojoj je potrebno plodno tlo sa dovoljno vlage. Svojstva ovog vina uvelike ovise o položaju vinograda te o vremenskim uvjetima. Vino je slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem, guste teksture sa intenzivnim mirisom. Arome su mu voćne i cvjetne, a prevladava bazga i zelena paprika. U vrlo dobrim godinama sauvignon daje i predikatna vina sa karakterističnim tercijarnim aromama, uravnoteženo i puno tijelo te boju starog zlata do jantarne.
Pinot sivi Cmrečnjak
Pinot sivi
Pinot sivi je suho vino, dozrijeva ranije, a ima tipične arome prosušenog voća. Značajka sorte su niže kiseline od ostalih međimurskih vina.
Pušipel Mađerka Cmrečnjak
Pušipel Mađerka
Pušipel Mađerka je bogatije, kremoznije i kompleksnije vino kojeg odlikuje intenzivni i dugotrajni miris. Jačeg je tijela s višim alkoholima, a nižim kiselinama. Tekstura mu je uljasta i glatka, a donosi zrelije arome tropskog voća, dunja i žutog cvijeća. Pušipel Mađerka je dugotrajno i izvrsno izbalansirano vino.
Rajnski rizling Cmrečnjak
Rajnski rizling
Rizling rajnski je kasna sorta vina, žuto zelenkaste boje sa karakterističnim osebujnim mirisom i harmoničnim okusom. Šećeri i kiseline su u idealnom omjeru. Puni aromatski profil razvija nakon godinu dana odležavanja. Rizling rajnski je također idealna vrsta za proizvodnju predikatnih vina jer u zorenju zadržava kiseline.
Pinot crni Cmrečnjak
Pinot crni
Pinot crni je vrhunsko vino osebujnog karaktera. Izražena mu je tamno rubinska boja i ugodna sortna aroma dozrelog grožđa koja se tradicionalnom njegom u drvenim bačvama pretvara u raskošan bouquet. Pruža raskošne okuse i mirise jagoda, kupina, malina i višanja.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram