Bregovita Hrvatska

Dvorska vina Šoškić d.o.o.

Dvorska vina Šoškić d.o.o.

Dvorska vina Šoškić d.o.o.

Gornja Reka 100a, 10450, Jastrebarsko, Hrvatska
095/388-8280
https://www.soskic.hr/soskic@soskic.hr
Dvorska vina Šoškić d.o.o.

Osobitosti vinogradarskog položaja Plešivice su velika nadmorska visina na kojoj je zrak „zdrav“ i stalno struji, osim toga, visoki položaji nalaze se na strmim kosinama koje omogućuju idealan kontakt loze i grožđa sa suncem, pa su prirodni uvjeti kao stvoreni za sorte grožđa koja vole hladnije klime i za svoj prvi vinograd kojega sadi 1993. godine Siniša se odlučuje za Rajnski rizling, Sauvignon, Crni pinot i Sivi pinot. Kako vrijeme prolazi nasadi šire i danas obrađujemo 8ha vlastitih vinograda i 12ha vinograda u dugotrajnom zakupu.

Ukupni se teritorij može podijeliti u dvije mikrozone Gorička (Sauvignon, Sivi pinot, Rajnski rizling, Muškat žuti) i Rebra (Crni pinot, Rajnski rizling, Graševina i Manzoni). Naše grožđe i naša vina održavamo s velikom pažnjom, ljubavi i poštovanjem. Kako bismo postigli potpuni sklad čovjeka i prirode, u vinogradu ostavljamo samo zdravo grožđe, minimalno ga tretiramo, koristimo samo organsku prihranu i na kraju ručno beremo grožđe koje će nam podariti vrhunska vina. Tijekom svih ovih procesa, ruke vrijednih vinogradara dodiruju vinovu lozu više od 15 puta tijekom jedne godine.

Vina u našoj ponudi

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram