Bregovita Hrvatska

Griffin Ivančić Winery

Griffin Ivančić Winery

Griffin Ivančić Winery

Plesivica 62, 10450, Jastrebarsko, Hrvatska
095/ 3630541
https://www.facebook.com/griffinwinerykresimir@ivancic.hr
Griffin Ivančić Winery
Kamp
KUŠAONA

Obitelj Ivančić uzgaja lozu generacijama i ima dugu tradiciju proizvodnje vina. Prvi pisani trag koji posjeduju je dozvola grofa Erdödy-ja za sadnju vinograda iz 1773 godine.Vinarija Griffin Ivančić je među prvima u Hrvatskoj uvela novu tehnologiju hladne maceracije u proizvodnji vina i pjenušaca. Ova metoda omogućuje proizvodnju vina i pjenušaca s izrazitim cvjetnim i voćnim aromama. Vinogradi se nalaze na najvišim položajima na Plešivici preko 400m nadmorske visine, okrenuti su prema jugu što omogućuje proizvodnju vrhunskog grožđa.

Činjenica da je Krešimir Ivančić perfekcionist i čovjek koji živi za vino u suradnji s najmodernijom tehnologijom i specifičnim terroirom omogućuje mu stvaranje prepoznatljivih i karakternih vina što je odlika najboljih vina i vinara na svijetu.

Uz malu intimnu kušaonu koja prima do 12 ljudi, odnedavno imaju na raspolaganju i novu moderno uređenu kušaonu koja može primiti grupe do 60 ljudi za vinske prezentacije i tematske događaje, a s čije natkrivene terase puca prekrasan pogled na dolinu.

Vina u našoj ponudi

Vino CHARDONNAY SURLIE Griffin Ivančić Winery
Vino CHARDONNAY SURLIE
Chardonnay sur lie odležao je u barrique bačvama od američkog hrasta dvije godine na talogu što je omogućilo proizvodnju gotovo bez dodatka sumpora. Školovanjem na kvascima dobiveno je vino s izrazitim tijelom i punoćom koja dugo ostaje u ustima, a s druge strane zadržana je svježina i voćnost sorte.
Vino GRIFFIN SINGLE VINEYARD Griffin Ivančić Winery
Vino GRIFFIN SINGLE VINEYARD
Griffin je spoj punoće i tijela Chardonnaya te svježine i voćnosti Muller-Thurgaua iz najvišeg vinograda na Plešivici, sa 400m nadmorske visine. Položaj je u cijelosti okrenut južnoj ekspoziciji i često jedini iznad razine magle te zbog toga s najvećim brojem sunčanih sati u regiji čime je zaslužio poseban tretman i single vineyard etiketu.
Vino DARK SIDE BARRIQUE Griffin Ivančić Winery
Vino DARK SIDE BARRIQUE
Portugizac izabran s najsunčanijih Plešivičkih položaja odležavao je godinu dana u hrastovim bačvama što je svojevrsni paradoks za vino koje se inače pije kao mlado, jesensko vino po čemu je dobilo ime Dark Side ili tamna strana Portugisca. Njegova izrazita voćnost i svježina produbljena je taninima hrasta što mu daje izrazitu eleganciju i slast.
Pjenušac GRIFFIN ZERO Griffin Ivančić Winery
Pjenušac GRIFFIN ZERO
Pjenušac je proizveden klasičnom metodom, odležavao četiri godine na kvascima, bez likera i bez šećera, potpuno suh, ali vrlo kompleksan i kremozan. Baza je birano grožđe chardonnaya s najboljeg položaja na Plešivici. U okusu prevladava brioš, karamela, maslac i vanilija dok u pozadini osjećamo svježinu nošenu citrusima.
Pjenušac GRIFFIN ROSE Griffin Ivančić Winery
Pjenušac GRIFFIN ROSE
Proizveden klasičnom metodom, odležavao dvije godine na kvascima. Napravljen je od sorte Portugizac koja je u Hrvatskoj najraširenija u vinarskoj regiji Plešivica. Poznata je kao sorta s lijepim voćnim mirisima i okusima s malo tanina od koje se radi popularno mlado jesensko vino. Upravo ta sposobnost brzog dozrijevanja i razvijanja aroma idealna je za proizvodnju rose pjenušaca. U ovom pjenušavom vinu izražene su arome maline, višnje i jagode, bogate je ružičaste boje te osvježavajuće i elegantno u ustima, idealno u vrućim ljetnim danima.
Pjenušac GRIFFIN DARK SIDE Griffin Ivančić Winery
Pjenušac GRIFFIN DARK SIDE
Proizveden klasičnom metodom, odležavao dvije godine na kvascima. Prvi i jedini crni pjenušac u Hrvatskoj od sorte Portugizac senzacionalno je piće koji budi maštu čim vidite bogatu gustu pjenu primamljive boje dok ga točite u čašu. Njegovi izraziti voćni mirisi očaravaju na nosu dok u okusu budi asocijacije slasti kao da jedete maline i višnje. U pozadini lagani i zreli tanini nadopunjuju okuse voća i zaokružuju okuse ovog vrhunskog pjenušavog vina.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram