Bregovita Hrvatska

Izletište i vinotočje "Vinia"

Izletište i vinotočje "Vinia"

Izletište i vinotočje "Vinia"

Puričani 40, 43000 Bjelovar
043 636 206
https://www.vinia.hr/
Restoran
RESTORAN
Smještaj
SMJEŠTAJ
Kamp
KAMP

Vinotočje “Vinia” je obiteljska vinarija u kojoj se proizvodi i čuva vino dobiveno od grožđa iz obiteljskih vinograda. Vinogradi se nalaze na pitomim južnim obroncima Bilogore, na četiri lokacije, ukupne površine 8,5 hektara i 34.000 trsova. Najviše je posađeno Rajnskog rizlinga i Graševine, nešto manje je Pinota crnog i Pinota sivog, te Traminca i Muškata žutog. 

Izletište i vinotočje “Vinia” nalazi se na Obiteljskom gospodarstvu Šapić, u malom mjestu Puričani, samo 2 km od grada Bjelovara u smjeru Đurđevca, u srcu Bilogore koja je prostor neotkrivene i netaknute prirode i pravo novo otkriće za izletnike i turiste.

Vina u našoj ponudi

Rajnski rizling Izletište i vinotočje "Vinia"  polusuho
Rajnski rizling
Rajnski rizling najpoznatija je i najcjenjenija bijela vinska sorta sjevernih vinorodnih područja. Dobro školovano vino rajnski rizling je svjetložute do slamnatožute boje, profinjene arome i bukea, skladna puna i svježa okusa.
Okus vina: polusuho
OTVORI
Graševina Izletište i vinotočje "Vinia"  polusuho
Graševina
Vino graševine je najčešće slamnatožute boje, izraženog mirisa, suho, srednjeg sadržaja alkohola i ekstrakta, ugodno gorkasto i već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine.
Okus vina: polusuho
OTVORI
Pinot sivi Izletište i vinotočje "Vinia"  polusuho
Pinot sivi
Pinot sivi je bijela sorta vina, ali je uglavnom se naznakom ružičaste boje. Okus ima arome breskve, začina i marelice. Poslužuje se na 11- 13°C. Najbolje odgovara uz ribu, kao na primjer srdele na gradelama, a naročito paše uz masniju ribu, tjesteninu, rižote i pečeno bijelo meso.
Okus vina: polusuho
OTVORI
Muškat žuti Izletište i vinotočje "Vinia"  poluslatko
Muškat žuti
Muškat je vrlo lagan i pitak, kvalitetno poluslatko vino, svjetlo žute boje zlatnog odsjaja, namijenjeno specijalnim prilikama, a pripisuju mu se i afrodizijačka svojstva. Poslužuje se na 12°C. Najbolje odgovara uz sve vrste voćnih kolača i slastica, te nakon voća i laganih jela.
Okus vina: poluslatko
OTVORI

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram