Bregovita Hrvatska

Kurija Budinšćak

Kurija Budinšćak

Kurija Budinšćak

Malunje 52, Malunje, Hrvatska
+385 99 2112359
https://kurija-budinscak.com/kurija.budinscak@gmail.com
Kurija Budinšćak

Kroz minula desetljeća obitelj Budinšćak na mirnim malunjskim bregima podno Japetića u svetojanskom vinogorju, radom u svojim vinogradima i umijećem u podrumu dobiva za svoj rad brojna priznanja, plakete te zlatne i srebrne medalje i diplome na brojnim izložbama diljem Hrvatske. U svojim vinogradima u divnom i bajkovitom svetojanskom kraju ukorijenjeni u svojoj vinarskoj prošlosti i s pogledom u budućnost obitelj Budinšćak nastavlja dalje svojim trudom i radom proizvoditi tu Božansku kap za okrjepu ljudske duše, na radost svoju i brojnih prijatelja obitelji, te znalaca i ljubitelja kvalitetne kapljice.

Vina u našoj ponudi

Silvanac Zeleni Kurija Budinšćak
Silvanac Zeleni
Kvalitetno suho vino, kontroliranog zemljopisnog podrijetla svetojanskog vinogorja. Zelenkasto žute je boje, izražajne sortne arome i skladna i puna okusa s blagim gorkastim svršetkom. Sadrži od 11,5 do 12,5 vol. postotaka alkohola i od 5.5 do 6.5 g/l ukupnih kiselina. Fermentira i dozrijeva u velikoj stogodišnjoj hrastovoj bačvi.
Muškatel Kurija Budinšćak
Muškatel
Kvalitetno suho vino, kontroliranog zemljopisnog podrijetla svetojanskog vinogorja, kojeg čini 50 posto muškata ottonela, 20 posto graševine te po 15 posto šipelja i kraljevine. Vino krase zelenkasto žuta boja, fina, dobro ali nenametljivo izražena muškatna aroma i plemenit puni okus sa znakovitim blagim gorkastim završetkom.
Cuvée Kurija Budinšćak
Cuvée
Suho bijelo vino komponirano od starih svotojanskih sorata. Žuto zelenkaste je boje, nenaglašene i ugodne vinske arome i skladnog punog okusa. Sadrži od 10.5 do 12.5 vol. postotaka alkohola i od 6 do 7.5 g/l ukupnih kiselina. Fermentira i dozrijeva u velikoj stogodišnjoj hrastovoj bačvi .

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram