Bregovita Hrvatska

Poljoprivredna zadruga Ivanec

Poljoprivredna zadruga Ivanec

Poljoprivredna zadruga Ivanec

Trg hrvatskih Ivanovaca 10, 42240, Ivanec
098 1971285
https://pz-ivanec.hr/pp-ivanec@vz.t-com.hr
Poljoprivredna zadruga Ivanec

Izuzetni položaji južnih i jugozapadnih ekspozicija područja «Čardak» kod Klenovnika u vinogradarskoj regiji Haloze pružaju izuzetne uvjete za uzgoj vinove loze.

To su još davne 1650 g. zaključili obitelj Drašković koji uz dvorce Trakoščan i Klenovnik odlučuju graditi podrum. Debeli zidovi od opeke predstavljali su dobar stabilizator temperaturnih uvjeta prostora u kojem se spravljaju i njeguju vina. Ulaganjem u suvremenu tehnologiju stvoreni su uvjeti za proizvodnju vrhunskih vina što je potvrđeno osvajanjem brojnih medalja na izložbama diljem Hrvatske.

Za vrhunsku kvalitetu vina potrebna je sljubljenost sorte i položaja što je dugogodišnjim iskustvom utvrđeno na sortama Pinot bijeli, Rajnski rizling, Muškat žuti, Traminac, Moslavac, Pinot crni i Syrah. Ukupno Poljoprivredna zadruga raspolaže sa oko 37 000 loznih cijepova na oko 8 ha vinogradarskih položaja.

Vina u našoj ponudi

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram