Bregovita Hrvatska

Tomšić vinarija

Tomšić vinarija

Tomšić vinarija

Železna Gora 56, Štrigova, Hrvatska
+385 40 584 200
https://tomsic.hr/vinatomsic1@gmail.com
Tomšić vinarija

Tomšić je topla ljudska razglednica Međimurja. Tomšić je priča o odlučnosti i strpljenju. Tomšić je priča o iskrenosti, vinogradima, grožđu, vinu i prijateljima vina. Nagrađivana i visoko cijenjena vina Tomšić su čista, precizna i prirodna vina s naglašenim autorskim štihom koji preko dvadeset godina strasno kreiraju supružnici Tatjana i Alojz.

Vina u našoj ponudi

Silvanac zeleni Tomšić vinarija
Silvanac zeleni
Vino naglašeno nježne voćnosti. Dominantni miris svježine kreiraju arome zelene jabuke, limete i herbalne note u tragovima. Blago naglašene kiseline djeluju osvježavajuće i živo, potenciraju pitkost i finoću. Neodoljivo svježe i lagano.
Pušipel Tomšić vinarija
Pušipel
Izvrsno ugođeno vino s dominacijom herbalnih nota, popraćeno citrusima, mineralnošću i blagom voćnošću. Okusno je zrelo, ali laganijeg karaktera. Pušipel je iznimno pitko i nježno kiselkasto vino s finim osjetom ekstrakta. Unisex vino.
Sauvignon Tomšić vinarija
Sauvignon
Sauvignon je prestižna perjanica vinarije. Mirisom prevladavaju arome bazge, herbalne i pikantne note trave, koprive i jedva čujni tragovi lista rajčice. Okus je nježno pikantan popraćen finim balansom kiselina koje daju izuzetno elegantnu svježinu i postojanost okusa.
Rajnski rizling Tomšić vinarija
Rajnski rizling
Odlikuju ga snažnije izražene arome jabuke s primjesama citrusa i petroleja. Okusom dominiraju fino naglašene kiseline sa sjajno uravnoteženim ostatkom sladora. Suptilne primjese ekstrakta po ispijanju ostavljaju elegantan i dugotrajan retrookus.
Muškat žuti Tomšić vinarija
Muškat žuti
Vino lijepog i zavodljivog mirisa slatkastih cvjetnih aroma pomiješanih s primjesama zrelog muškatnog grožđa. Okus je prvenstveno slatkast, ali zbog skladne harmonije sladora i kiselina ovo je vino iznimne svježine, pitkosti i bogatog retrookusa.
Evelin Tomšić vinarija
Evelin
Rose Evelin je pjenušac iznimne aromatike, profinjenosti te bogatog i dugotrajnog perlanja. Stvoren je tradicionalnom metodom od sorata cabernet sauvignon i dornfelder. Bojom podsjeća na meso tek dozrelih trešanja, a okusom na šumske jagode i zrelo crno bobičasto voće. Elegantan pjenušac za otmjenije prigode posvećen opernoj divi Evelin Novak.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram