Bregovita Hrvatska

Vina Bedekovich

Vina Bedekovich

Vina Bedekovich

Bedenica 179, 10381, Bedenica, Hrvatska
+385 99 2220 204
https://prigora.hr/drazen.bedekovic@prigora.hr
Vina Bedekovich

VINA IZ EKOLOŠKI UZGOJENOG VINOGRADA

Naša priča od samog početka ide u smjeru ekološke proizvodnje vina tako da većina naših vina nosi oznaku ekološke kvalitete.

Vina Bedekovich i Vina Prigora dvije su linije vina koje proizvodimo i njegujemo u Bedenici.

Vinarija se nalazi na brežuljku, okružena vlastitim vinogradima nadmorske visine 200 do 400 metara koji se obrađuju po ekološkim načelima, a berba se obavlja ručno pa se sortne značajke i aroma grožđa u potpunosti čuvaju. Očuvanjem prirodne ravnoteže u vinogradu, osiguravamo lozi suživot sa zemljom i prirodom u cjelini te se to odražava i u kvaliteti vina koja vjerno prenosi poruke terroira iz kojeg potječe.

Zeleni brežuljci Prigorja udaljeni su od Zagreba svega 30 minuta vožnje i ovdje se, zahvaljujući prevladavajućoj kontinentalnoj klimi s dovoljno padalina i svježine, ugodnim vjetrovima te obilnoj insolaciji strmih brežuljaka okrenutih prema jugozapadu i istoku, ostvaruju pravi uvjeti za lepršava i osvježavajuća vina laganih alkohola koja u potpunosti prenose terroir iz kojeg dolaze.

Naša vina čuvaju primarne arome grožđa, voćne i herbalne, koje se u ustima razvijaju u bogatstvo okusa, od citrusa, limete, breskve, paprike, trave i šparoga, do arome bijeloga cvijeća, bazge i ogrozda te sočnosti muškata. Tome svjedoče i imena vina: Sauvignon Springtime, Riesling Brisk, bijela kupaža Breg, Miris Prigorja, sve jedno za drugim zavodljiva i pitka vina vinarije Prigora u kojima ćete osjetiti svježinu i mirise prigorskih brežuljaka.

Posebno ističemo našu liniju prirodnih vina pod nazivom ZERO PLUS koja sadrži tri etikete potpuno prirodnih narančastih vina. Tako je ZERO PLUS Natural Amfora dobitnik zlata na ovogodišnjem natjecanju prirodnih vina Concours Mondial de Bruxelles 2022., ove godine održanom u talijanskom gradu Rende – Cosenza

Ponosni smo na etikete „Bedekovich SAUVIGNON SPRINGTIME PREMIUM ECO“, vina koja redovitim nagradama na prestižnim svjetskim natjecanjima ističu svoju kvalitetu.

Vina u našoj ponudi

ZEROPLUS NATURAL CUVEE AMFORA EKO Vina Bedekovich
ZEROPLUS NATURAL CUVEE AMFORA EKO
Orange prirodno vino, fermentirano u amfori. Kod ovakve proizvodnje vina čovjekov utjecaj sveden je na najmanju moguću mjeru. Od berbe do čaše, za ta iznimna vina potrebno je najmanje dvije do tri godine.
ZEROPLUS NATURAL PINOT SIVI EKO Vina Bedekovich
ZEROPLUS NATURAL PINOT SIVI EKO
Kod ovakve proizvodnje vina čovjekov utjecaj sveden je na najmanju moguću mjeru. Od berbe do čaše, za ta iznimna vina potrebno je najmanje dvije do tri godine. Grožđe za ovu vrstu vina uzgaja se uz minimalne intervencije i maksimalnu njegu. Važnost se pridaje kakvoći u odnosu na količinu.
ZEROPLUS NATURAL TRAMINAC EKO Vina Bedekovich
ZEROPLUS NATURAL TRAMINAC EKO
Grožđe za ovu vrstu vina uzgaja se uz minimalne intervencije i maksimalnu njegu. Važnost se pridaje kakvoći u odnosu na količinu. U proizvodnji koristi vlastite kvasce za fermentaciju, a ne umjetne. Divlji kvasci, svojstveni određenom vinogradu odnosno lokaciji pomaže kreiranju jedinstvenog okusa određenog terroira.
BEDEKOVICH SAUVIGNON SPRINGTIME PREMIUM EKO Vina Bedekovich
BEDEKOVICH SAUVIGNON SPRINGTIME PREMIUM EKO
Intenzivnog i atraktivnog mirisa. Pršti svježinom i aromama poput limete, trave, zelene paprike i bazge. Okus odiše istom svježinom kao i miris, ali još ima i dosta tijela i punoće za jedan sauvignon. Živo, dugačkog trajanja i savršenog balansa. Svježiji tipovi kozjeg sira, purica s mlincima, rižota i pašte sa šparogama, škampi, lignje i hlap sa žara su jela koje će ovo vino dobro pratiti.
BEDEKOVICH PJENUŠAC EXTRA BRUT Vina Bedekovich
BEDEKOVICH PJENUŠAC EXTRA BRUT
Vrlo lijepi pjenušac. S finesom i izričajem klasične NV Champagne. Lagan i osvježavajućeg karaktera. Jabuka, citrusi i neka floralnost na nosu s dodatkom plemenite oksidativnosti kao posljedice dozrijevanja. U ustima je lepršav, živahan, ugodno kiselkast, suh, čisti nepce. Solidnog je trajanja, nepobjedive svježine. Idealno ga je servirati kao aperitiv, a zatim uz brojna predjela poput ribljih carpaccia ili zalogaja začinjenih limunom.
BEDEKOVICH TANNAT&PINOT RESERVE EKO Vina Bedekovich
BEDEKOVICH TANNAT&PINOT RESERVE EKO
Tannat je sorta grožđa za crveno vino, koja se povijesno uzgajala u jugozapadnoj Francuskoj, a sada je jedno od najistaknutijih sorti grožđa u Urugvaju, gdje se smatra "nacionalnim grožđem". Tannat u kombinaciji sa crnim Pinotom uzgojen na prigorskom terroiru posebno je vino koje se najbolje uparuje uz mekane sireve, jela roštilja, svinjske kotlete te plavu ribu.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram