Bregovita Hrvatska

Vina Furjan

Vina Furjan

Vina Furjan

Varaždinska ulica 68, Babinec, Hrvatska
385 98 902 4581
https://vinafurjan.hr/info@vinafurjan.hr
Vina Furjan

Vinska priča počinje prije dvadesetak godina kada se obitelj iz hobija počela baviti vinarstvom.

2016. godine nakon preuzimanja vinograda u svoje ruke ulažem u inovativnost, modernizaciju proizvodnje i širenje nasada, time se hobi proširio u ozbiljnu proizvodnju i počeli smo s plasmanom vrhunskih vina pod brandom Vina Furjan.

U vinogradima su zasađeni Sauvignon, Chardonnay, Rajnski rizling, Graševina te Muškat žuti, a smješteni su na trasi koja se proteže od Vinica Brega pa kroz vinsku cestu Cestičkog kraja.

Odlične ekspozicije, mikrolokacije, podneblje i najsuvremeniji načini uzgoja i njege omogućili su ogroman napredak u postizanju vrhunske kvalitete grožđa za proizvodnju vina.

Vina Furjan 2018. godine započinje novo poglavlje pričepljivanjem prvih pjenušaca dobivenih na klasičan način vrenja u boci. Rez Graševine i Chardonnaya rezultirao je nastajanjem pjenušca “Dominus“ latinskog značenja: gospodin, prvi, vladar.

Nakon početničkog uspjeha s prvim pjenušcima, 2019. predstavljen je prvi Rose pjenušac dobiven od Crnog pinota.

Vina u našoj ponudi

Muškat Žuti Vina Furjan
Muškat Žuti
Slamnato-žute boje, karakterističnih muškatnih aroma prožete voćnim i cvjetnim notama, zrelo muškatno grožđe.
 Vina Furjan
Slamnato-žuta boja sa zelenim odsjajem, isprepletene herbalne note koprive i trava, ostavlja ugodan i snažan doživljaj nakon ispijanja, harmonično i elegantno.
Dominus Rose Vina Furjan
Dominus Rose
Pjenušavo vino svijetlo ružičaste boje, bogate i dugotrajne arome šumskog voća i citrusa. Sitno perlanje u čaši se produžuje baršunastim osvježenjem u ustima. Savršenog balansa kiseline i slatkoće.
Dominus White Vina Furjan
Dominus White
Kristalno zlatne boje, dobiven rezom Graševine i Chardonnaya. Prirodne razigrane svježine koju krase svježe, voćne arome. Kompleksan, harmoničan i elegantan uz fino i dugo perlanje, relativno dugog završetka

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram