Bregovita Hrvatska

Vina Lešćanec

Vina Lešćanec

Vina Lešćanec

Vinarija Lešćanec, Vrškovac, Hrvatska
098/ 1695600
lescanec.vina@yahoo.com
Vina Lešćanec
Kamp
KUŠAONA

Vinarija Lešćanec nalazi se na obroncima Plešivice, bregovite vinogradarske regije kontinentalne Hrvatske, točnije na vinskoj cesti Vivodine, kraj Ozlja. Pošto je to godinama vinogradarski kraj, znanje se prenosi s koljena na koljeno kao što je bio slučaj i u našoj obitelji. Kako je ovo obiteljska vinarija, poslovi su podijeljeni i rade se zajedno. Svatko doprinosi svojim znanjem i trudom, ali najviše vremena kako u vinogradu, ali i u vinskom podrumu odrađuje ženska ruka naše Ljiljane koja je i glavna odgovorna za kvalitetu vina. Ona je svoje znanje preuzela od oca, te ga nadograđuje i prenosi dalje.

Vinogradi su nam smješteni na povišenim terenima na oko 300 m nadmorske visine. Obrađujemo 3,5 hektara vinograda, te vršimo i otkup grožđa ovisno o godini, te potražnji za vinom. Dio vinograda nalazi se 200 m od vinarije, dok je veći dio smješten na brežuljku udaljenom oko 1,5 kilometar.

Paleta vina koja se proizvode u vinariji sastoji se od sorti: graševine, rajnskog rizlinga, kernera  te sivog pinota. Najveća proizvodnja i prodaja je od sorte graševine i čini oko 80%. 

Istaknuli bi kerner koji je Njemačka aromatična vinska sorta bijelog grožđa, križanac Trollingera i Rajnskog rizlinga. Obzirom na tu činjenicu, vina su vrlo slična rizlingu, ali i s nježnom muškatnom aromom. Puno, sočno, zrele voćnosti, ugodnih razina kiselina, ali i povećanog alkohola.  Usta su puna okusa, ali ne traje predugo već zarazno traži novi gutljaj. Vino je snažno i zaokruženo, aromatski zanimljivo i unatoč svemu navedenom iznimno pitko. Nesto novo! 

Vina u našoj ponudi

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram