Bregovita Hrvatska

Vina Novak

Vina Novak

Vina Novak

Banfi 201, Banfi, Hrvatska
091/ 124 2581
https://www.vina-novak.hr/vinarija@vina-novak.hr
Vina Novak
Kamp
KUŠAONA

Stotinjak metara od hrvatsko-slovenske granice nalazi se naselje Banfi i na njegovom kraju smjestila se Vinarija obitelji Borisa i Danice Novak. Iz dvorišta i okolnih vinograda s jedne strane pogled puca na štrigovsko vinogorje, dok s druge strane pogled obuhvaća čitavo slovensko Prekmurje. Moderno je to, prostrano i lijepo vinsko imanje.

Godine 2008. sagradili smo novu vinsku kuću sa suvremeno opremljenim vinskim podrumom uređenim u tradicionalnom, rustikalnom stilu međimurskog kraja gdje se stvaraju i dozrijevaju vrhunska vina koja su prepoznali ljubitelji vina, ali i enolozi koji su vinima dodijelili niz priznanja. Iskorišten je i prostor starinskog podruma gdje vina poprimaju izvorni međimurski okus.

Na obiteljskom gospodarstvu naše vinarije nalazi se i kušaonica s pedesetak sjedećih mjesta gdje ćete osjetiti i doživiti spoj netaknute prirode, autohtonog ambijenta te domaću atmosferu s gastronomskom ponudom.

Vina u našoj ponudi

CHARDONNAY Vina Novak
CHARDONNAY
Ugodan voćni miris u kojem prevadavaju arome nedozrelog voća poput zelene dinje i zelene jabuke, a u primjesama se može još naći zelenog čaja. Okus je vrlo živahan, stoga glavnu riječ vode izražene kiseline, ali ima i solidno tijelo koje donekle uravnotežuje kiselkastost. Osvježavajuće vino, zanimljivog voćnog retro okusa.
OTVORI
SAUVIGNON Vina Novak
SAUVIGNON
Zavodljivo vino tipično za ovaj kraj, snažnog mirisa ogrozda i svježe pokošene livade sa primjesama bazge. Okus je također dobar, solidne strukture koja se naslanja na čvrste, izražene kiseline i srednje puno tijelo. Osvježavajuće vino zavodljive arome.
OTVORI
MUŠKAT ŽUTI Vina Novak
MUŠKAT ŽUTI
Poluslatko vino intenzivnog muškatnog atraktivnog mirisa suhih grožđica, livadnog meda , divljih ruža te cvijeta bazge. Ugodno vino izvanrednog okusa zlatno – bistre boje. Mirisno vino, slatkasta ali i slasna okusa.
SILVANAC ZELENI Vina Novak
SILVANAC ZELENI
Silvanac zeleni tipičan i lijep miris u kojem prevladavaju arome zelenih jabuka i primarnih voćnih aroma. Okus je vrlo ugodan, pun, jako dobre ravnoteže između slatkosti ne provrelog šećera živahnih kiselina i blagog alkohola. Nježno, lagano i slasno vino.
OTVORI

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram