Bregovita Hrvatska

Vina Petrovečki

Vina Petrovečki

Vina Petrovečki

Mirkovec 32p, Sveti Križ Začretje, Hrvatska
00385959015415
https://vina-petrovecki.hr/tomislav.petrovecki@gmail.com
Vina Petrovečki

Vinogradi Petrovečki smješteni su u samom srcu Hrvatskog zagorja, na brežuljku u Mirkovcu, nadomak Svetog Križa Začretja. Vinogradi se nalaze na 260 m nadmorske visine i usmjereni su na zapad - jugozapad, a pogled seže na sve 4 strane Hrvatskog zagorja. Zbog povoljna položaja grožđe dobiva visok postotak šećera, što utječe na dobivanje kvalitetnih vina.

“Vina Petrovečki” proizvode kvalitetna i vrhunska vina te domaće voćne rakije i likere. U tijeku je rekonstrukcija nasada autohtonim zagorskim sortama Starohrvatska belina i Svetokriška belina. Cilj nam je kroz nekoliko godina ponuditi autohtone sorte Hrvatskog zagorja te neponovljivi doživljaj u kušaoni vina na bregu Petrovečki.

Vina u našoj ponudi

CABERNET SAUVIGNON Vina Petrovečki
CABERNET SAUVIGNON
Vrhunsko ledeno vino, berbe smrznutih bobica, u mirisu i okusu izraženih mednih nota. Služi se u posebnim prigodama uz slatke deserte.
PINOT CRNI Vina Petrovečki
PINOT CRNI
Vrlo atraktivna i bogata okusa i mirisa. Kombinacija slatkastih voćnih nota koje podsjećaju na džem od šljiva s nježno zadimljenim tonovima kave. Okus je izvanredno bogat, harmoničan i postojan. Snaga dominira na početku, ali je odlično sačuvana živost i svježina, a završava iznimno dugotrajnim retro okusom i voćnošću.
RIZLING RAJNSKI Vina Petrovečki
RIZLING RAJNSKI
Ukrašeno keramikom! Visoko kvalitetno desertno vino, za ljubitelje probrane kapljice, slatkog i punog okusa, od prezrelog grožđa visoke koncentracije šećera, zlatne boje i nježnog mirisa.
RIZLING RAJNSKI Vina Petrovečki
RIZLING RAJNSKI
Visoko kvalitetno desertno vino, za ljubitelje probrane kapljice, slatkog i punog okusa, od prezrelog grožđa visoke koncentracije šećera, zlatne boje i nježnog mirisa.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram