Bregovita Hrvatska

Vina Preiner

Vina Preiner

Vina Preiner

Sveti Urban 275, 40312, Štrigova, Hrvatska
+385 98 186 4963
https://vina-preiner.hr/
Vina Preiner

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Preiner postoji od 2002. godine, kada je na temeljima domaće proizvodnje, započeta profesionalna proizvodnja vina. Od 2015. godine, supružnici Darko i Štefica predali su vinariju u ruke trećoj generaciji vinogradara, sinu Nenadu i njegovoj supruzi Nataši. Nastavljajući priču koju su započeli njegov djed i baka, Nenad se zahvaljujući trudu svojih roditelja, koji su pomladili i proširili nasade, mogao posvetiti proizvodnji sortnih vina te je na tržište 2016. plasirao prvu butelju vina.

Vina u našoj ponudi

Pušipel Vina Preiner Zelenkasto - žuta Suho
Pušipel
Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivan kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera.
Okus vina: Suho
Boja vina: Zelenkasto - žuta
OTVORI
Muškat žuti Vina Preiner Zelenkasto - žuta Poluslatko
Muškat žuti
Vino je vrlo nježne muškatne arome iza koje se krije svježe i slatkasto vino dobro harmoniziranih sastojaka, vrlo pogodno za vinsku populaciju koja voli slatkasti štih vina. Najpogodnije je ovakvo vino piti uz deserte koji ne smiju biti slađi od vina, tada je doživljaj užitka zajamčen.
Okus vina: Poluslatko
Boja vina: Zelenkasto - žuta
OTVORI
Graševina Vina Preiner Zelenkasto - žuta Suho
Graševina
Jedna svježa i vrlo atraktivna graševina, bogate voćne arome obogaćene svježim cvjetnim notama koje daju ovom vinu značajno mjesto na domaćoj vinskoj sceni. Vino je snažnog tijela, u ustima dugotrajno i vrlo harmonično, dobro zaokruženih svih aromatskih i okusnih elemenata koji ovom vinu daju izrazitu pitkost.
Okus vina: Suho
Boja vina: Zelenkasto - žuta
OTVORI
Sauvignon Vina Preiner Zelenkasto - žuta Suho
Sauvignon
Tipični predstavnik međimurske elite među sauvignonima, u mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršen spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.
Okus vina: Suho
Boja vina: Zelenkasto - žuta
OTVORI

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram