Bregovita Hrvatska

Vina Puhelek Purek

Vina Puhelek Purek

Vina Puhelek Purek

Gornje Psarjevo 152, Gornje Psarjevo, Hrvatska
+385 91 947 9480
https://vinapuhelekpurek.hr/info@vinapuhelekpurek.hr
Vina Puhelek Purek

Obitelj Puhelek Purek vinogradarstvom i proizvodnjom vina bavi se više od sto godina. Svi članovi obitelji aktivno su uključeni u rad u vinogradu i proizvodnju vina – otac Stjepan, majka Biserka te njihove kćerke Ivana i Nataša. Vinarija se nalazi na zelinskom brežuljku s kojeg se pruža prekrasan pogled na slikoviti sunčani krajolik.

Obitelj Puhelek Purek nazivaju kraljevima sauvignona i kraljevine zelinskog kraja. Neslužbeni kraljevi službeno su okrunjeni zlatnom Decanterovom medaljom 2022.godine. Naš je sauvignon dobio 95 bodova, a opisan je kao aromatično, oštro i osvježavajuće vino s obiljem sortne tipičnosti travnato-zelene paprike. Na elegantnom, dosta izraženom mineralnom nepcu dodani su akcenti zelene jabuke i citrusa. Finiš je dug, suh i živahan.

Osim po proizvodnji sauvignona savršenog omjera svježine i aromatičnosti vinarija je poznata i po ulaganju u brendiranje i promociju kraljevine.

Vina u našoj ponudi

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram