Bregovita Hrvatska

Vina Šember

Vina Šember

Vina Šember

Pavlovčani 11b, Pavlovčani, Hrvatska
+3851 6282 476
http://www.sember.hr/zdenkosember@gmail.com
Vina Šember
Kamp
KUŠAONA

Protkani živom prirodom, naši su vinogradi prošarali obronke Plešivice. Vrijeme leti, izmjenjuju se generacije u obitelji, ali tradicija uzgoja vinove loze i proizvodnje vina i dalje pruža neopisivu radost među nama. Vraćamo se prirodi neprestano, a ona nam uzvraća raskošnom različitošću, iz berbe u berbu, nagrađujući nas savršenim vinima.

Vinogradi
Mjesto gdje provodimo najviše svog vremena. Mjesto gdje vino doista živi i nastaje. Obrađujemo 6 ha vinograda vlastitih nasada koji se rasprostiru na brdovitim terenima Plešivićko-Okićkog vinogorja. Pavel, Bresnica, Vučjak, Starjak, Mladina imena su naših vinograda okrenutih u smjeru jug – jugozapad. U njima prevladava alkalno, laporasto tlo s velikim udjelom vapna. Ovisno o položaju starost vinograda varira od 10 pa čak do 90 godina starosti. Ako bismo trebali definirati naš pristup vinogradu, onda bismo rekli da je to integrirana zaštita vinograda.

Vina u našoj ponudi

Šember Brut Vina Šember
Šember Brut
Šember Brut proizveden je klasičnom metodom vrenja u boci i odležao 3 godine na kvascima prije degoržiranja. Žive je zlatno-žute boje prošarane niskama sitnih perli, kompleksnog bouqueta, ugodne kiseline i aroma koje sugeriraju bijelo koštićavo voće, koricu kruha i maslac.
Šember Brut Rosé Vina Šember
Šember Brut Rosé
Šember Brut Rosé radimo od sorte Pinot crni. Nježne je ružičaste boje, vrlo živ i dinamičan. Izvrsno perla uz mnoštvo sitnih mjehurića, a opojne cvjetno-voćne note na nosu i izrazita svježina u ustima zavodljivo pozivaju na još jednu čašu.
Rajnski rizling Vina Šember
Rajnski rizling
Intenzivne zlatne boje, na nosu izrazito zrelo bijelo koštićavo voće, snažnog tijela s finim taninima. Vrlo lijepo održava terroir s kojeg dolazi i mineralnost s pomno odabranih mikrolokaliteta. Zaobljeno, glatko, bogato. Vino za meditaciju.
Qvevri 2011 Vina Šember
Qvevri 2011
Rajnski rizling i amfore veže nerazdvojna ljubav. Sortu aromatičnosti zaokružile su macerativne note, mirisi smokava i rogača, mineralna slanost i slasnost. Kiseline su ugodne, a aftertaste kao da nema kraja. Qvevri 2011. dolazi iz limitirane serije od samo 500 boca.
Chardonnay Vina Šember
Chardonnay
Dio vina sorte Chardonnay nastaje tehnologijom sur lie, tj. dugom njegom na finom talogu, u barrique-bačvicama. Živo i svježe, puno i toplo vino lijepe kristalno sjajeće zlaćane boje, s dobro izraženim trajnim mirisom koji upućuje na zrelo bijelo i žuto domaće koštićavo voće, izdvaja se jabuka, otkriva se kao primjesa i južno voće, u pravcu dinje, zatim i trag meda i, na kraju, niti karamele. U ustima također prilično izražajno, slankasto, s dobrom a umirenom kiselošću, fino zaobljeno, grije. Čvrsta je tijela, svježeg i ugodno gorkastog završetka solidne trajnosti.
Pinot crni Vina Šember
Pinot crni
Pinot crni iz mladih vinograda s pozicije Starjak dozrijevao je u 500 litarskim drvenim bačvama. Svijetle je rubinsko crvene boje, skladno izbalansiranih nota voća (maline, trešnje), mirisom sijena i ljubičica uz mirodije poput klinčića i vanilije, lepršavo umiren ugodnim kiselinama i nježnim taninima.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram