Bregovita Hrvatska

Vinarija Čergar

Vinarija Čergar

Vinarija Čergar

Prigorska ulica 17, Moravče, Croatia
091 539 4339
https://www.facebook.com/vinarijacergar/vinacergar@gmail.com
Vinarija Čergar
Kamp
KUŠAONA

Filozofija obiteljskog OPG-a Stjepan Čergar sadržana je u zajedništvu koje se čuva kroz generacije. Radeći na zajedničkom cilju s puno truda i ozbiljnosti, te u nastojanju da se pomiču granice i osvajaju novi horizonti u vinskom svijetu, na prvo mjesto stavljamo kvalitetu za koju jamčimo našim obiteljskim imenom.

Čineći tako iz generacije u generaciju stvaramo vina u kojima njegujemo izričaj i karakter vinskih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.

U vlasništvu obitelji Čergar nalaze se 4 vinograda raspostranjena po prigorskom selu Moravču na oko 2 hektara. Selo Moravče se nalazi na istocnom djelu grada Zagreba. Vinogorje pripada u vinarsku podregiju Prigorje-Bilogora.

Vina u našoj ponudi

Pjenušac Vinarija Čergar
Pjenušac
Kruna je svake vinske proizvodnje pjenušac, koji traži vrhunsko znanje i njegu. Naši pjenušci su rađeni metodom vrenja u boci. Sorte od kojih radimo pjenušac su chardonnay i zeleni silvanac.
Muškat žuti Vinarija Čergar
Muškat žuti
Izrazito mirisna sorta bijeloga grožđa, podrijetlom iz Francuske. Muškat se često koriste za proizvodnju desertnih vina.
Zeleni silvanac: Vinarija Čergar
Zeleni silvanac:
Možemo smatrati davno udomaćenom sortom, navodno potječe iz Austrije. Vino je zelenkasto-žute boje, najzelenijeg odsjaja od svih bijelih vina, harmonično, fino oblikovane voćne arome koje često podsjećaju na jabuku, ugodno naglašene kiseline.
Chardonnay Vinarija Čergar
Chardonnay
Vina chardonnaya su odlična osnova za proizvodnju pjenušaca, te su jedna od najvažnijih komponenti u šampanjcu. Vino je lagano, voćne arome i kiselkasto.

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram