Bregovita Hrvatska

Vinarija Jakopić

Vinarija Jakopić

Vinarija Jakopić

Železna Gora 92, Železna Gora, Hrvatska
+385 / (0)40 851 300
https://vina-jakopic.hr/jakopic@vina-jakopic.hr
Vinarija Jakopić
Restoran
RESTORAN
Kamp
KUŠAONA

Vinarija Jakopić smjestila se u prekrasnom Međimurju, brzorastućoj vinskoj regiji čija su vina prepoznatljiva u Hrvatskoj i znatno šire. Pisana povijest ove vinarije datira još od davne 1908. godine. Od tada se negdje u dane s kraja ljeta, ponavlja isti nemir i velika svečanost iščekivanja prvih kapi mošta. S njima uvijek iznova počinje život sjajnih vina čija se kvaliteta zamata srebrom, a samo vrhunske kaplje zlatom. I danas, s puno ljubavi i strasti, vina stvara već treća generacija

Na 14 ha vinograda uzgajaju se sorte: graševina, sauvignon, rajnski rizling, silvanac zeleni, muškat žuti, pušipel, cabernet sauvignon, syrah i merlot, od kojih nastaju vrhunska i kvalitetna vina koja na mnogim izložbama i sajmovima osvajaju najviša odličja kakvoće.

Vina u našoj ponudi

Cuvee Vinarija Jakopić rubin crvena suho
Cuvee
Okus je izrazito bogat, harmoničan, mekan i slastan. Vino je bogatog tijela i dozrelih, te lijepo uklopljenih tanina. Završetak vina je snažan i izrazito dugog trajanja što potvrđuje da iza izrazito lijepih aroma stoje i lijepi, zaokruženi okusi.
Okus vina: suho
Boja vina: rubin crvena
Pjenušac Vinarija Jakopić zlatno žuta extra brut
Pjenušac
Svjež, bogat i razigran okus uz miris odležanog pjenušca prava je kombinacija za svaku prigodu. Izvrstan kao aperitiv, voćnošću i ugodnim perlama pobudi usta, osvježi Vas i pripremi Vas za konzumaciju. Arome jabuke, breskve i cvijeta lipe.
Okus vina: extra brut
Boja vina: zlatno žuta
Pušipel Vinarija Jakopić zelenkasto-žućkasta suho
Pušipel
Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena, potom pregršt agruma te sasvim blage cvjetne primjese. Okus je fino popunjen i zaokružen.
Okus vina: suho
Boja vina: zelenkasto-žućkasta
Rizling rajnski Vinarija Jakopić žuta s nijansama zelenih tonova suho
Rizling rajnski
Umjetnost stvaranja vina potvrđuje se u velikom stilu na adresi kralja vinograda. Otmjen i graciozan u vašoj čaši i na vašem nepcu. Na miris tipičan, sortni Rajnski rizling s aromama odležanog vina, već pomalo tercijarnih karakteristika. Dominira dozrelo i blago prosušeno voće s primjesama agruma što doprinosi kompleksnosti ovog vina.
Okus vina: suho
Boja vina: žuta s nijansama zelenih tonova
Rizling rajnski izborna Vinarija Jakopić zlatno-žuta slatko
Rizling rajnski izborna
Bogat i karamelast na nosu, s aromama pečene jabuke, đumbira i meda, malo marcipana. Slatkoća je ovdje savršeno uravnotežena kiselinom, što pokazuje koliko se rizling dobro prilagođava ovom stilu. Vino završava s lijepo izvedenim laganim utjecajem botritisa.
Okus vina: slatko
Boja vina: zlatno-žuta
Sauvignon Vinarija Jakopić zelenkasto-žućkasta suho
Sauvignon
Prekrasne intenzivne herbalno cvjetne arome ovo vino svrstavaju u sami vrh Sauvignona. Preteže miris cvijeta bazge, karakterističnog za Sauvignone Međimurja i sjevernih klimata. Na okus je ovo vino vrlo harmonično, s dobrim omjerom šećera i kiselina koji su se vrlo lijepo uklopili u ostale sastojke vina.
Okus vina: suho
Boja vina: zelenkasto-žućkasta

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram