Vinarija Kopjar smještena je na samoj granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.
U njoj se od samih početaka, 2012. godine, grožđe uzgaja na ekološki način, bez upotrebe mineralnih gnojiva, pesticida, herbicida i otrova.
Iz takvog se grožđa proizvodi linija vrhunskih, prepoznatljivih organskih vina na kojima se i u podrumarstvu primjenjuju minimalne količine enoloških sredstava dozvoljenih u ekološkoj proizvodnji.
U vinogradima Kopjar uzgajaju se bijele sorte grožđa – sauvignon, rajnski rizling, graševina, žuti muškat, chardonnay, zeleni silvanac i manzoni, a od crnih sorti cabernet sauvignon i crni pinot - koje u skladu s optimalnim zemljištem, povoljnom klimom i njegom vinogradara razvijaju svoj maksimalan potencijal.
Na nedavno održanom Pjenušavom zagorskom doručku Vinarija Kopjar je premijerno predstavila svoja tri prva organska pjenušava vina: Blanc de Blancs, Pinot Noir Rose i Muscat. Pjenušci su proizvedeni od ekološkog grožđa chardonnay, crni pinot i muškat tradicionalnom, šampanjskom metodom dugog vrenja u boci, a dostupni su u dvije kategorije – brut i demi sec.