Bregovita Hrvatska

Vuglec Breg

Vuglec Breg

Vuglec Breg

Škaričevo 151, 49224, Škarićevo, Hrvatska
+385 49 345 015
https://www.vuglec-breg.hr/
Vuglec Breg
Restoran
RESTORAN
Smještaj
SMJEŠTAJ

U samom srcu Zagorja, svega 40 km od Zagreba, na najljepšem od zagorskih brega kojima je okružen smjestio se naš turistički kutak - „Vuglec Breg“. Naše turističko selo „Vuglec Breg“ nalazi se na temeljima starog zaseoka „Vugleci“, a prostire se na 12 hektara površine gdje je prostor za sebe pronašao veliki vinograd, koji nam daje grožđe od kojega nastaju naša vrhunska vina i pjenušci. Naše autohtone zagorske „hiže“ i klet obnovili smo i uredili za smještaj gostiju, a u staru gospodarsku zgradu smjestili smo naš, sada već nadaleko poznati restoran, vinski podrum te dvoranu namijenjenu poslovnim sastancima i seminarima. Za sve goste u smještaju na raspolaganju je vanjski bazen sa sunčalištem i pogledom koji očarava. Bazen je grijan pa je kupanje moguće od ranog proljeća do kasne jeseni. Uz restoran s jedne i prve redove vinograda druge strane napravili smo sjenicu s roštiljem, nezaobilaznom krušnom peći koja proizvodi najmirisniji i najukusniji zagorski kruh te ljetnu terasu. 

Vina u našoj ponudi

Zagorski bregi črleni Vuglec Breg crveno
Zagorski bregi črleni
Prava vinska rubinska boja koja je počela razvijati prvu cinober nijansu. Na nosu je čisto i prvenstveno voćno. Mirisi podsjećaju na borovnice, crne višnje, a u pozadini je i lagana aroma kupine. Vino je umjerena tijela i njegova je privlačnost u iznenađujuće mekim taninima što ga uz niže alkohole čini vrlo pitkim.
Boja vina: crveno
OTVORI
Chardonnay Vuglec Breg bijelo
Chardonnay
Nijansa slamnate je izraženija od žute, umjerenog intenziteta. Nos je bogat aromama jabuka, kruške, bresaka, citrusa i bagremova cvijeća. Vino je sočno, naglašena je mladost i voćnost i blago je popunjeno u ustima s jedva osjetnom slatkoćom zbog čega je vrlo pitko. Lijepo ispuni usta aromama koje se zadržavaju i produžuju završetak. Arome se suzdržane, ništa ne iskače, ništa ne narušava sklad.
Boja vina: bijelo
Cabernet sauvignon Vuglec Breg
Cabernet sauvignon
Bistra i čista rubinska boja koju krasi zadnja nijansa ljubičaste ukazujući na mladost vina. U mirisu je pravi, prepoznatljivi cabernet s puno sitnog crnog, bobičastog voća među kojim dominira crni ribiz. Nakon ove prve voćne ekspresije, počinju se pojavljivati slatki začini i duhan. Vrlo skladan u ustima i spreman za piće, mekih i dovoljno zrelih tanina. Tanini su ujedno i najljepša odlika ovoga vina, oni ga svojom mekoćom čine vrlo pitkim, a dodaju mu i slatko-začinske arome.
OTVORI
Graševina Vuglec Breg žuta
Graševina
Čista žuta boja zrelog limuna, srednje intenzivnosti. Miris vina je kombinacija jabuka, zrelih citrusa i sitnog livadnog, žutog cvijeća. Odlikuje se blagošću. Vrlo zavodljiv nos koji ukazuje na mladost i nježnost vina kao i blagu opojnost i koji će zadovoljiti sve ljubitelje od vikend izletnika do znalaca. U ustima je sama mekoća, trajnost, ponovno voćne arome, citrusi i cvjetnost.
Boja vina: žuta

Galerija slika

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram